خشک کردن گوجه در آقتاب
یک روش ساده خشک کردن آنها در آفتاب است. گوجهها را از وسط به دو نیم میکنیم و در سینی چیده و در مقابل آفتاب قرار میدهیم تا خشک شوند.
خشک کردن گوجه در فر
یک روش دیگر خشک کردن گوجه در فر است. گوجهها را از وسط به دو نیم کرده و روی آنها نمک پاچیده و در سینی فر روی حرادت ۱۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۸ ساعت قرار میدهیم تا خشک شوند. گوجهها را در شیشهای تمیز ریخته کمیسیر تازه لابه لای آنها گذاشته و با روغن پر میکنیم. اگر روغن زیتون در دسترس دارید که چه بهتر. در بوفه ایتالیائی که دستور چند غذا رو داده بودم باید دیده باشین که از گوجه فرنگی خشک زیاد استفاده شده بود ودر ضمن هر نوع سالادی هم که تهیه میکنید میتوانید این گوجهها را اضافه کنید. معمولا در خیلی غذاهای ایتالیائی و اسپانیائی گوجه خشک زیاد مصرف میشود
خشک کردن گوجه در ماکروویو
گوجه فرنگیهای کاملا گرد و درشت و رسیده را بشویید و سپس برشهای گرد ورقهای بزنید.
روی آنها کمینمک و اگر دوست دارید گرد سیر یا پیاز و یا آویشن و ... بپاشید.
روی ظرف مخصوص یا شبکه ماکروفر بچینید.
آنها را پخش کنید که روی هم قرار نگیرند.
زیر آن ظرفی قرار دهید.
روی قدرت بالا High و مدت 15 دقیقه قرار دهید.
سپس در ماکروفر را باز کنید آنها را برگردانده و آب حاصل از گوجهها را که در ظرف جمع شده روی سمت دیگر گوجهها بریزید.
در تمامیمراحل نیازی به درپوش نیست.
مجددا حدود 10 الی 15 دقیقه روی قدرت بالا یا high قرار داده و اجازه دهید آب حاصل بخار شود.
اکنون از داخل ماکروفر بیرون آورید.
اگر گوجهها شکل خود را از دست داده اند جای نگرانی نیست،پس از سرد شدن و خشک شدن
شکل خود را باز خواهد یافت.
سپس اجازه دهید حدود نیم ساعت بازهم بدون درپوش بیرون بماند.
سپس آنها را جمع کرده و در یک کیسه مانند زیپ لاک قرار دهید و هواگیری کرده و سر آنرا ببندید.
از انباشتن مقدار زیادی گوجه پرهیز کنید تا جای کافی داشته باشند.
آنها را داخل یخچال نگهداری کنید.
دو روز بعد مجددا آنها را بیرون آورده مدتی دیگر هوا دهید تا کاملا از خشک شدن آنها اطمینان حاصل کنید
اگر رطوبت در گوجه باقی بماند کپک میزند
سالها قبل که هنوز سیستم گلخانهای و تولید و پرورش سبزیجات و صیفی جات مانند حالا خیلی پیشرفته نبود،
مادربزرگهای ما گوجه فرنگی را برای ایام سرد زمستان اینگونه نگهداری میکردند.
گوجه فرنگیها در زمستان داخل آبگوشت و خورشها بکار میامد و از نشانههای خانه داری و کدبانوگری و
آینده نگری بانوان ایرانی بشمار میرفت.
البته به دلیل عدم وجود یخچال و لوازم مدرن نگهداری،مجبور بودند نمک زیادی بهانبزنند تا کپک نزند و خواص و بافت خود را در عین خشک شدن،سالم حفظ کند.
پس از پخت خورش و خوراک مجددا رطوبت خود را بازیافته و در غذاها بخوبی خود را نمایان میکرد.
در کشور ایتالیا این فرآورده سنتی هنوز هم در آشپزی کاربرد زیادی دارد و هواداران خود را راضی میکند.
شما هم میتوانید با استفاده از دستگاههای مدرن امروزی؛ماکروویو ( ماکروفر ) در تابستان از این فرآوردههای
صیفی پر مصرف تهیه کنید و سالادهای زمستانی خود را با آن زینت دهید فقط از مصرف نمک زیاد روی آن بپرهیزید.
منبع: hamechitamam